TRETMANI OBLIKOVANJA TIJELA

U TRETMANIMA OBLIKOVANJA TIJELA KORISTI SE EKSKLUZIVNA KOZMETIČKA LINIJA ZA TIJELO
SELVERT THERMAL , Switzerland.

Selvert Thermal je vrlo moderna linija čija se filozofija temelji na novom konceptu SPA (Salute per aqua – zdravlje kroz vodu). Ona sadrži termalnu vodu bogatu oligoelementima. Sadrži više od 40 aktivnih sastojaka koji imaju izvanredne terapijske kvalitete u svim proizvodima.

Selvert Thermal je mnogo više nego priroda. Ta je linija rezultat dugog i temeljitog istraživanja najsavršenije kozmetičke tehnologije i ekskluzivne formule kreirane prema najstrožim švicarskim standardima kvalitete. Rezultat je kompletna i efektivna linija, klinički testirana i namijenjena svakom pojedinačnom problemu kože.

 

ANTICELULITNA RUČNA MASAŽA je vrlo učinkovita u borbi protiv celulita, a cilj joj je poboljšanje periferne mikrocirkulacije i razbijanje masnih naslaga te odvođenje toksina i viška tekućine putem limfnog sustava. Čvrstim, a ujedno nježnim pokretima glađenja, trljanja i gnječenja stimulira se potkožno vezivno tkivo i potiče mikrocirkulacija. Potkožno tkivo se osnažuje, a koža zateže i izravnava. Masažom se ubrzava metabolizam i postiže dubinsko djelovanje na celulit.

VAKUUM je terapija kojom se pojačava mikrocirkulacija, vraća tonus tkivu i reducira celulit, poboljšava cjelokupni izgled kože. Obavlja se pomoću posebnog aparata kojim se masira tretirani dio tijela na principu usisavanja, tj. odizanja i razdvajanja vezivnog i masnog tkiva. Kako se prije terapije na kožu nanose anticelulitni preparati, tako se povećava anticelulitni učinak terapije.

Celulit nastaje stvaranjem masnih naslaga u vezivnom tkivu, najčešće na bokovima, trbuhu, stražnjici ili bedrima. Masne stanice u donjem sloju kože tih područja gomilaju masnoću, rastu, a stijenka stanice se deformira. Ova izobličenja izviru iz vezivnog tkiva i na površini kože nastaju udubljenja koja se još zovu i “narančina kora”. Pri otklanjanju celulita, ovom se terapijom pospješuje cirkulacija i eliminacija štetnih tvari ali i poboljšava tonus kože, opušta se mišićna napetost i pomaže u redukciji opsega tijela. Učinci Vakuuma:

  • nježnim odizanjem epidermisa od potkožnog tkiva pospješuje se prokrvljenost kožnih struktura, što snažno poboljšava elastičnost i čvrstoću kože
  • ubrzan metabolizam pripomaže u redukciji prekomjernih masnih stanica, a posljedica je smanjen opseg kritičnih dijelova tijela,
  • rastezanje i masaža vezivnog tkiva pomaže u smanjivanju i uklanjanju fibroznih čvorića, što učinkovito reducira celulit,
  • poboljšana mikrocirkulacija pomaže u bržoj regeneraciji kožnog tkiva
  • poboljšan krvotok omogućuje brži dotok hranjivih tvari i kisika do svih dijelova tijela te podiže imunološki sustav organizma,
  • limfna drenaža koja se provodi za vrijeme vakuumske terapije pospješuje izlučivanje toksina i suvišne tekućine iz organizma, radi detoksikaciju cijelog organizma.

 

ULTRAZVUK TERAPIJA

Prodiranjem više centimetara duboko u kožu, ultrazvuk povećava njenu apsorpcijsku moć i tako omogućuje da nanesene aktivne tvari, ampule, kreme i gelovi lako dospiju do stanica.

Tretman doprinosi poboljšanoj hidrataciji epiderme, poboljšanoj strukturi vezivnog tkiva, povećanoj mikrocirkulaciji krvi i limfe kao i povećanoj tonifikaciji mišićnog tkiva. Rezultati su vidljivi i dugotrajni.

Ultrazvuk se temelji na uporabi ultrazvučnog vala koji u tijelu ima dva glavna učinka: mehanički (izvodi se mikromasaža koja dovodi do rastezanja tkiva) i toplotni učinak (zbog trenja između molekula dolazi do stvaranja topline).

Indikacije za primjenu ultrazvuka: celulit, atrofija kože, strije, dehidracija kože, slaba periferna cirkulacija, terapijski unos aktivnih supstanci sonoforezom (ultrasonoforeza).

TERAPIJA PAKUNGOM UZ TERMOSTIMULACIJU

Na dijelove tijela koje tretiramo nanesemo pakunge koji pomažu u borbi protiv celulita i eliminaciji masnoća. Također imaju regenerativno, remineralizirajuće i učvršćujuće djelovanje zahvaljujući svojim aktivnim komponentama. Nakon toga tijelo zagrijavamo u TERMO DEKI 30-45 min te slijedi tuširanje mlakom vodom.

TERMO DEKA: poboljšava rezultate svakog tretmana, podiže tjelesnu temperaturu, omogućava bolju apsorpciju preparata te pojačava mikrocirkulaciju.

 

APARATIVNA LIMFNA DRENAŽA

BODYPRESS je aparat koji se namijenjen aparaturnoj limfnoj drenaži. Ritmičkim napuhivanjem i pražnjenjem zračnih komora unutar aplikatorskih nogavica postavljenih na ekstremitete, usmjerava se i istiskuje suvišna tekućina iz tkiva te se na taj način smanjuju edemi i sprječava trofičko djelovanje uslijed zastoja cirkulacije.

Uređaj se primjenjuje kod tretiranja zastoja tekućina što izaziva osjećaj teških i umornih ekstremiteta popraćenih bolovima, celulitičnih nakupina te u slučajevima nakon postoperativnog zastoja životnih tekućina uslijed oštećenja limfno-žilnog sustava.