Piling tijela

Da bi koža ponovno bila meka, glatka i sjajna, potrebno je pilingom redovito uklanjati odumrle stanice koje se talože na njenoj površini. Te mrtve stanice uklanjaju se upotrebom posebnih proizvoda s mikrogranulama, odnosno proizvoda koji sadrže grumene morske soli i obogaćeni su biljnim i esencijalnim uljima revitalizirajućeg i tonificirajućeg djelovanja. Prikladni su za sve tipove kože.

 

Zašto je koristan piling?

Za obnavljanje kože potrebno je oko 28 dana. Površinske stanice tada stižu u završnu fazu vitalnog ciklusa i počinju se odvajati ostavljajući prostor za stvaranje novih, mladih stanica. S godinama se proces obnavljanja kože postupno usporava te se odumrle stanice počinju taložiti na površini kože dajući joj sivkast i beživotan izgled. Uklanjanje mrtvih stanica potiče proces oksigenacije kože omogućujući joj da primi dovoljnu količinu hranjivih tvari neophodnih za održavanje elastičnosti i kompaktnog izgleda kože. Osim toga, temeljito uklanjanje nečistoće može spriječiti stvaranje prištića i akni te poboljšati apsorpciju aktivnih tvari prisutnih u proizvodima za njegu.

 

Koliko često?

Piling tijela može se primjenjivati svakih 15-30 dana, naime, uklanjanje površinskog sloja kože uzrokuje slabljenje kože te stoga nije preporučljiva češća primjena, posebno kod osoba s osjetljivom kožom.

Piling je posebno korisno napraviti u periodima smjene godišnjih doba kako bi se pospješilo samoobnavljanje kože, prije i nakon perioda učestalog sunčanja kako bi se koža pripremila za tamnjenje, te kako bi se spriječila pojava tamnih mrlja. Osim toga, piling se obavlja i kao pripremna faza u sklopu raznih kozmetičkih tretmana kako bi se pospješila apsorpcija aktivnih tvari te postigli bolji rezultati.